Cheese Fondue
Branza

Tradiția din spatele unuia dintre cele mai celebre feluri de mâncare din lume: Fondue

Când majoritatea oamenilor se gândesc la fondue, se gândesc la un fel de mâncare cu brânză, lipicioasă, care este adesea servit ca aperitiv. Dar ceea ce mulți oameni nu știu este că tradiția din spatele acestui fel de mâncare populară datează de secole. În această postare pe blog, vom explora istoria fondue-ului și vom discuta unele dintre motivele pentru care rămâne un fel de mâncare atât de popular și astăzi!

Tradiția fondue datează din secolul al XVIII-lea, când a fost popularizată pentru prima dată în Elveția. La acea vreme, atât brânza, cât și vinul erau din belșug în Alpii elvețieni, astfel că acest fel de mâncare a devenit o modalitate de a folosi resturile de pâine și brânză. Cu timpul, alte ingrediente au fost adăugate la amestec, inclusiv usturoi, ierburi, și ciuperci.

Astăzi, fondue este încă un fel de mâncare popular în Elveția și în alte părți ale lumii. Există multe variante diferite ale rețetei clasice, dar toate versiunile implică fierberea ingredientelor într-o oală cu ulei sau bulion fierbinte. Rezultă un fel de mâncare caldă și consistentă, perfectă pentru nopțile de iarnă!

Deci, de ce este fondue atât de popular? Există mai multe motive. Pentru început, este un fel de mâncare foarte versatil, care poate fi adaptat pentru a se potrivi oricărui gust. De asemenea, este ușor de preparat și poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal. Și, în cele din urmă, fondue este întotdeauna un succes cu oaspeții; este un fel de mâncare perfectă pentru petreceri!

Cele mai cunoscute tipuri de fondue

Fondue Elvetian: Acest fel de mâncare clasic se prepară cu brânză Gruyere și Emmental, vin alb și usturoi.

Fondue franțuzească: Această versiune a preparatului folosește brânză Gruyere, vin alb sec și coniac.

Fondue italian: Această variantă conține brânză parmezan, ulei de măsline și vin roșu.

Există și multe alte variante de fondue, inclusiv fondue de ciocolată (o opțiune de desert) și fondue de carne (un fel principal). Indiferent de tipul de fondue pe care îl alegeți, cu siguranță va fi un succes pentru invitații dumneavoastră! Așadar, dați-i drumul și încercați – s-ar putea să descoperiți că este noul dumneavoastră fel de mâncare preferat!