Panorama of vineyards hills in south Styria, Austria
Calatorii Vinuri

Cele mai frumoase zone viticole din Europa: Un ghid de călătorie pentru iubitorii de vin

Dacă vă place vinul, atunci ar trebui să luați în considerare vizitarea unora dintre cele mai frumoase zone viticole din Europa. De la dealurile ondulate ale Toscanei la podgoriile pitorești din Burgundia, aceste regiuni oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, combinate cu vinuri delicioase. În acest ghid de călătorie, vom explora unele dintre cele mai pitorești zone viticole din Europa și vom oferi sfaturi pentru vizitatori cu privire la unde să se cazeze, ce să vadă și unde să mănânce. Așadar, faceți-vă bagajele și pregătiți-vă pentru o vacanță de vis pentru iubitorii de vinuri!

Bulgaria: Sofia/Plovdiv

Bulgaria este o țară mică, dar pitorească din sud-estul Europei, care găzduiește unele dintre cele mai frumoase zone viticole din lume. Capitala Sofia se află la poalele muntelui Vitosha și este înconjurată de dealuri verzi și luxuriante acoperite de podgorii. La doar o scurtă distanță cu mașina de Sofia veți găsi orașul Plovdiv, care se află în inima regiunii viticole din Bulgaria. Aici puteți vizita crame istorice care datează din epoca romană, precum și degusta unele dintre delicioasele vinuri bulgărești.

Franța: Burgundia

Burgundia este una dintre cele mai renumite regiuni viticole din Franța și este ușor de înțeles de ce. Dealurile din regiune sunt acoperite de podgorii, producând unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Satele și orașele pitorești care împânzesc peisajul sunt locul perfect pentru a vă caza în timp ce explorați zona viticolă a Burgundiei. Nu uitați să vizitați orașul Beaune, unde se află multe dintre cele mai bune crame și pivnițe din Burgundia.

Italia: Toscana

Toscana este una dintre cele mai populare destinații turistice din Italia, și pe bună dreptate. Dealurile ondulate ale Toscanei sunt acoperite de podgorii, plantații de măslini și chirpici, formând unele dintre cele mai pitorești peisaje din Europa. În plus față de peisajul său frumos, Toscana esteeste, de asemenea, casa unora dintre cele mai bune vinuri din lume. Așadar, fie că sunteți în căutarea unei escapade romantice sau a unui paradis al iubitorilor de vinuri, Toscana este destinația perfectă.

Spania: Rioja

Rioja este cea mai renumită regiune viticolă din Spania și este ușor de înțeles de ce. Peisajul pitoresc, cu dealurile sale ondulate și podgorii, amintește de Toscana. Dar Rioja are propriul farmec unic și este casa unora dintre cele mai bune vinuri din Spania. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe relaxate, înconjurați de peisaje frumoase și vinuri delicioase, atunci Rioja este destinația perfectă.

Portugalia: Valea Douro

Valea Douro este una dintre cele mai pitorești regiuni ale Portugaliei și găzduiește unele dintre cele mai bune vinuri din țară. Valea este situată între două lanțuri muntoase și este presărată cu podgorii, plantații de măslini și sate pitorești. Vizitatorii pot face plimbări pitorești cu barca de-a lungul râului, pot vizita crame istorice sau pur și simplu se pot bucura de peisajele uimitoare. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei vacanțe relaxate cu numeroase oportunități de degustare a vinurilor, atunci Valea Douro este destinația perfectă.

Elveția: Valais

Valais este o regiune viticolă mică, dar pitorească din Elveția, situată în inima Alpilor elvețieni. Peisajul este pur și simplu uluitor, cu podgorii care se agață de versanți abrupți și munți acoperiți de zăpadă care se înalță deasupra. Valais este, de asemenea, casa unora dintre cele mai bune vinuri din Elveția, așa că, dacă sunteți în căutarea unei vacanțe înconjurate de peisaje frumoase și vinuri delicioase, atunci acesta este locul potrivit pentru dvs.

V-am deschis apetitul pentru o vacanță plină de vin? Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase regiuni viticole din Europa – există multe altele care așteaptă să fie explorate. Așadar, ce mai așteptați? Începeți să vă planificați călătoria chiar astăzi!Che

S-ar putea să-ți placă și...