Panorama of vineyards hills in south Styria, Austria
Calatorii Vinuri

Cele mai frumoase zone viticole din Europa: Un ghid de calatorie pentru iubitorii de vin!

Daca va place vinul, atunci ar trebui sa luati in considerare vizitarea unora dintre cele mai frumoase zone viticole din Europa. De la dealurile ondulate ale Toscanei la podgoriile pitoresti din Burgundia, aceste regiuni ofera unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, combinate cu vinuri delicioase. In acest ghid de calatorie, vom explora unele dintre cele mai pitoresti zone viticole din Europa si vom oferi sfaturi pentru vizitatori cu privire la unde sa se cazeze, ce sa vada si unde sa manance. Asadar, faceti-va bagajele si pregatiti-va pentru o vacanta de vis pentru iubitorii de vinuri!

Bulgaria: Sofia/Plovdiv

Bulgaria este o țară mică, dar pitorească din sud-estul Europei, care găzduiește unele dintre cele mai frumoase zone viticole din lume. Capitala Sofia se află la poalele muntelui Vitosha și este înconjurată de dealuri verzi și luxuriante acoperite de podgorii. La doar o scurtă distanță cu mașina de Sofia veți găsi orașul Plovdiv, care se află în inima regiunii viticole din Bulgaria. Aici puteți vizita crame istorice care datează din epoca romană, precum și degusta unele dintre delicioasele vinuri bulgărești.

Franta: Burgundia

Burgundia este una dintre cele mai renumite regiuni viticole din Franta si este usor de inteles de ce. Dealurile din regiune sunt acoperite de podgorii, producand unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Satele si orasele pitoresti care impanzesc peisajul sunt locul perfect pentru a va caza in timp ce explorati zona viticola a Burgundiei. Nu uitati sa vizitati orasul Beaune, unde se afla multe dintre cele mai bune crame si pivnite din Burgundia.

Italia: Toscana

Toscana este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Italia, si pe buna dreptate. Dealurile ondulate ale Toscanei sunt acoperite de podgorii, plantatii de maslini si chirpici, formand unele dintre cele mai pitoresti peisaje din Europa. In plus fata de peisajul sau frumos, Toscana esteeste, de asemenea, casa unora dintre cele mai bune vinuri din lume. Asadar, fie ca sunteti in cautarea unei escapade romantice sau a unui paradis al iubitorilor de vinuri, Toscana este destinatia perfecta.

Spania: Rioja

Rioja este cea mai renumita regiune viticola din Spania si este usor de inteles de ce. Peisajul pitoresc, cu dealurile sale ondulate si podgorii, aminteste de Toscana. Dar Rioja are propriul farmec unic si este casa unora dintre cele mai bune vinuri din Spania. Daca sunteti in cautarea unei vacante relaxate, inconjurati de peisaje frumoase si vinuri delicioase, atunci Rioja este destinatia perfecta.

Portugalia: Valea Douro

Valea Douro este una dintre cele mai pitoresti regiuni ale Portugaliei si gazduieste unele dintre cele mai bune vinuri din tara. Valea este situata intre doua lanturi muntoase si este presarata cu podgorii, plantatii de maslini si sate pitoresti. Vizitatorii pot face plimbari pitoresti cu barca de-a lungul raului, pot vizita crame istorice sau pur si simplu se pot bucura de peisajele uimitoare. Asadar, daca sunteti in cautarea unei vacante relaxate cu numeroase oportunitati de degustare a vinurilor, atunci Valea Douro este destinatia perfecta.

Elveția: Valais

Valais este o regiune viticola mica, dar pitoreasca din Elvetia, situata in inima Alpilor elvetieni. Peisajul este pur si simplu uluitor, cu podgorii care se agata de versanti abrupti si munti acoperiti de zapada care se inalta deasupra. Valais este, de asemenea, casa unora dintre cele mai bune vinuri din Elvetia, asa ca, daca sunteti in cautarea unei vacante inconjurate de peisaje frumoase si vinuri delicioase, atunci acesta este locul potrivit pentru dvs.

V-am deschis apetitul pentru o vacanta plina de vin? Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase regiuni viticole din Europa – exista multe altele care asteapta sa fie explorate. Asadar, ce mai asteptati? Incepeti sa va planificati calatoria chiar astazi!

S-ar putea să-ți placă și...