Cea mai buna petrecere culinara care există, este petrecerea cu vin și branza. Este si o modalitate excelenta de a socializa fara a consuma prea mult alcool.
In acest cadru, s-ar putea sa cunoașteți oameni care va impartasesc gusturile rafinate, si inteleg farmecul unei petreceri cu vin și branza.
Dar cum gazduiesti o petrecere buna cu vin si branza?
Sa incepem cu lucrurile elementare! Trebuie sa stiti ca la o petrecere cu vin si branza nu vom gasi doar vin si branza.
In primul rand la o astfel de petrecere, veți gasi si o mulțime de lucruri diferite si specialitati : Carne (jamon), fructe de mare (inclusiv somon și midii,), alte fructe (in principal mere și struguri), nuci și masline, diferite combinatii de paine cu seminte. Aceste delicatese fac aroma vinului sa iasa si mai mult in evidenta si pot fi si un alt tip de gustare pentru cei care nu gasesc o branza pe plac.
In al doilea rand, acest gen de petrecere nu este atat de eleganta pe cat pare. Nu trebuie sa fie neaparat un eveniment formal .Petrecerea cu branză și vin ar trebui sa fie un loc pentru confort și socializare in care oamenii se pot relaxa.Tinuta poate fi casual , avand in vedere cat de incomode pot fi hainele formale.Ca sa nu mai vorbim de situatia in care avem de-a face cu o pata de vin pe haine.
Cand trimiteți invitațiile, trebuie sa va asigurați ca toată lumea ințelege la ce trebuie sa se astepte.
Va puteti ruga oaspetii sa aduca si un vin propriu .Nu este o solicitare nepoliticoasa. In felul acesta veti putea experimenta si savura o gama mult mai variata de vinuri si asocieri.
Deci, care sunt cele cateva lucruri cheie pe care ar trebui sa le faceți la o petrecere cu vin și branza?
1. Pastreaza lucrurile simple la petrecerea cu vin si branza
Oaspetii dvs. vor fi deja impresionati de faptul ca organizati o petrecere cu vin si branza. Nu toata lumea a avut ocazia sa participe la un eveniment asemanator, asa ca, probabil pentru unii dintre ei aceasta va fi prima petrecere de acest gen.
Tocmai din acest motiv , nu ar trebui sa complicati lucrurile. Lasati grijile deoparte, si fara sa exagerati, bucurati-va de petrecerea cu vin si branza.
2. Invita oamenii potriviti la petrecerea cu vin si branza
Depinde de locul unde gazduiești petrecerea cu branza și vin, dar numarul maxim de invitați ar trebui sa fie undeva pe la 12. Desi, daca petrecerea are loc la tine acasa, in functie de dimenisunea locuintei ar fi bine sa mai scazi numarul acestora.
In acest mod va puteti asigura ca toata lumea se bucura de petrecerea cu branza si vin. Cu cat sunt mai putini oaspeti, cu atat petrecerea poate avea un succes mai mare si atmosfera va fi cea potrivita.
Deasemenea trebuie sa invitați oameni care se cunosc intre ei, iubesc mancarea si vinul, sunt sociabili si sunt capabili sa vorbeasca despre orice .
3. Cumparati o cantitate rezonabila de branza
Multe gazde incepatoare fac greseala de a cumpăra prea multa branza si raman cu o cantitate impresionanta dupa petrecere.Va pot impartasi urmatorul secret-aveti nevoie doar de aproximativ 15 grame de branza pentru fiecare persona.
4. Nu cumparati prea multe tipuri de branza sau vin
La petrecerea cu vin si branza este bine sa va limitati la o cantitate maxima de 7 tipuri de branza si vin. Puteti mixa 3 tipuri de branza si vin obisnuite, pe care le consumati in mod frecvent si 4 categorii usor excentrice pentru a imbogatii aceasta experienta culinara.
In acest mod va asigurati ca toata lumea o sa se bucure de aceasta degustare, unii invitati de gusturile noi, iar ceilalti de cele cu care sunt deja familiarizati.Simplu , toata lumea este fericita!
Va putem oferi un ghid rapid de selectie a categoriilor de branzeturilor:
O branza moale
2 branzeturi tari
3 branzeturi usor tari
4 Branza albastra sau cu mucegai
5 branza de care nu ati vazut niciodata sau chiar nu ati auzit (doar pentru a putea experimenta putin)
5. Nu fi „expertul”
Chiar daca sunteti un mare fan al acestui tip de reuniune, si aveti ceva experienta in degustarile de vin si branza, nu este recomandat sa incepeti sa vorbiti despre acest lucru la modul profesional.
Este important sa mentineti o atmosfera relaxata. Vorbiti despre gustul vinului sau glumiti despre tipurile de branza care miros sau au un gust ciudat. Nu uitati ca este important sa fiti o gazda placuta si nu neaparat sa va etalati cunostintele.
6. Aveti nevoie de o piesa centrala
O reteta speciala, un anumit vin sau o specialitate scumpa ar trebui evidentiata in timpul petrecerii cu branza si vin. Asigurati-va ca detineti toate informatiile legate de acest produs pentru al putea pune in lumina catre sfarsitul petrecerii, astfel incat toata lumea sa fie interesata.
Cel mai bun mod de a incheia o petrecere deosebita este o amintire culinara pe masura.
7. Scoateti totul din frigider in timp util
Acest lucru este valabil mai ales pentru vin si branza, deoarece majoritatea celorlalte feluri de mancare nu trebuiesc refrigerate.
Trebuie sa pregatiti vinurile pentru degustare cu aproximativ 15 minute inainte de petrecere. In acest fel, acestea sunt racite, si au temperatura optima de servire.
Branza trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand se serveste.Dar timpul pana la racire depinde intr-adevar de tipul de branza pe care l-ati cumparat. Poate dura si pana la 3 ore pentru a atinge temperatura dorita. Masline sunt preferate putin sub temperatura camerei, asa ca ar trebui sa fie scoase cu 20 de minute inainte de inceperea petrecerii.
8. Etichetati-va branza
Etichetarea branzei ar trebui sa fie evidenta. Puteti nota numele branzeturilor pe farfurii. Etichetarea branzei va ajuta oaspetii sa-si identifice sortimentele preferatele in timp ce le servesc.
9. Aranjati-va bine platourile
Prezentarea este esentiala atunci cand vine vorba de orice petrecere, asa ca asigurati-va ca nu aruncati doar lucruri pe farfurii. Taiati branzeturile in forme diferite si incercati sa le puneti in evidenta.
De asemenea, asigurati-va ca daca utilizati farfurii argintii (colorate) pentru a servi, ca acestea sunt curatate bine.
10. Cunoaste-ti oaspetii
Are cineva alergii? Este cineva vegan?
Daca da, atunci trebuie sa fiti gata sa le indepliniti si nevoile si sa le oferiti optiuni. Este crucial mai ales in cazul veganilor, deoarece este foarte nepoliticos sa le cunosti preferinta si totusi sa nu le poti oferi nimic din aceasta categorie.
Dar, desigur, exista intotdeauna si oameni care au o tona de alergii si preferinte si nimic nu este suficient de bun pentru ei. Asa ca daca observati acest tip de invitati, este mai bine sa ii evitati pe viitor. Nu sunt tocmai invitatii potriviti pentru o petrecere cu vin si branza.
11.Cumparati toate ustensilele de care aveti nevoie
Unele dintre aceste lucruri nu sunt esentiale, dar este totusi bine sa le ai. Iata fiecare articol de care aveti nevoie pentru petrecere:
Cutite ascutite pentru branza (pot fi inlocuite cu alte cutite, dar acestea functioneaza cel mai bine)
Markeri de branza
Tavi de vin si branza sau platouri de servit
O scandura de lemn pe care poti aseza vinul (arata mult mai bine)
Pahare potrivite pentru fiecare tip de vin
Carte pentru oaspeti (o multime de oameni prefera sa isi scrie experienta, dar uita sa aduca pix si hartie)
O carte despre vin si branza (cei care nu sunt familiarizati cu combinatiile bune vor aprecia acest lucru)
12. Combinatiile nu sunt atat de importante pe cat credeti
Acestea nu sunt standard. Nu trebuie sa respectati regulile. Este complet in regula sa experimentezi (mai ales la un astfel de eveniment) si sa te bucuri de combinatii noi, chiar si la care nu te-ai fi gandit niciodata. Acesta este de fapt farmecul unei petreceri cu vin si branza.
Scapati de presiunea pusa pe umeri si incercati fiecare branza cu toate vinurile. Nimeni nu te va judeca, dar cu siguranta vei avea mai multa experienta in aceasta privinta dupa aceea. Este mai bine sa incerci lucrurile decat sa ratezi.
Asadar,sunteti gata sa va gazduiti propria petrecere cu vin si branza?
In general, petrecerile nu sunt simplu de organizat, iar petrecerile cu vin si branza sunt la cu totul alt nivel, deoarece se asteapta multe de la gazda. Asadar poate ar trebui sa recititi aceste sfaturi, in cazul in care va hotarati sa organizati o petrecere cu vin si branza perfecta.
Insa nu uitati , este bine sa va bucurati de petrecerea pe care ati organizat-o. Asta conteaza cu adevarat!