Wine Cellar and Wine
Vin si Branza Vinuri

10 Moduri de a deschide o sticla de vin fara tirbuson

In primul rand, este logic sa folositi un deschizator de vinuri sau un tirbuson pentru a va deschide sticlele de vin, dar sunt situatii in care nu aveti intotdeauna unul la indemana, asadar cateva metode inovative ne pot fi de folos. Astazi, va vom oferi nu mai putin de 10 moduri de a deschide o sticla de vin fara a utiliza un tirbuson.

Indiferent daca nu va mai aduceti aminte unde l-ati pus, sau daca sunteti departe de casa si nu aveti unul, există o mulțime de solutii alternative pe care le-ati putea incerca pentru a desface si savura sticla de vin preferata.

Sa incepem!

10 Moduri de a deschide o sticla de vin fara tribuson

1. Folosiți un obiect contondent pentru a impinge dopul in sticla

2. Luati un surub, o surubelnita si un ciocan pentru a scoate dopul

3. Metoda pantofilor

4. Folositi ca si deschizatoare  de sticle improvizate cutitele zimtate

5. Cheile masinii fac mai mult decat sa porneasca motorul

6. Umerasele de sarma pentru imbracaminte pot scoate dopul sticlei de vin

7. Agrafele de hartie  sunt un miracol

8. Folositi o foarfeca pentru a  scoate dopurile de vin

9. Scoateti dopul sticlei cu pompa de bicicleta

10. Folositi un mini arzator pentru a desface sticlele de vin

1)Folositi un obiect contondent pentru a impinge dopul in sticla

Una dintre cele mai sigure si usoare  metode de a desface o sticla de vin fara tirbuson , este folosirea  unei linguri de lemn sau al unui obiect asemănător.

Tot ce trebuie să faceti este să luati manerul lingurii (sau a obiectului pe care il utilizati), apoi impingeti dopul de pluta cu putere in jos in sticla.

Acum, aceasta este partea ușoară. Indepartarea dopului este o alta problema. De asemenea, daca incercati acest truc cu un vin matur si un dop vechi, exista toate șansele ca acesta sa ajunga maruntit, si sa va „murdareasca” vinul. Daca se intampla acest lucru, puteti incerca sa turnati vinul intr-un decantor printr-o strecuratoare.

Deoarece nu veti putea scoate dopul, pregatiti-va sa consumati  intreaga sticla.Sete buna!

2)  Luati un surub, o surubelnita si un ciocan pentru a scoate dopul

Aceasta metoda improvizata de a desface sticlele de vin fara tirbuson, este sigura si relativ simpla, atata timp cat nu va deranjeaza sa depuneti ceva efort fizic

Apucati o surubelnita, apoi insurubati un surub lung in dop. Trebuie sa lasati aproximativ un centimetru din surub  afara, astfel incat sa fie vizibil.

Apoi, asezati partea din spate a unui ciocan sub surub si  o sa reusiti sa scoateti  dopul de pluta cu usurinta.

3)Metoda pantofilor

Daca aveti pantofi cu talpa tare, cum ar fi cizme sau pantofi la inaltimea gleznei, trebuie sa stiti  ca acestia  ar putea servi drept deschizator de sticle, acesta fiind un unul din cele 10 moduri de a deschide o sticla de vin.

Scoateti sigiliul din dop. Introduceti sticla de vin in pantoful ales pentru aceasta operatiune.Loviti talpa pantofului de perete  de mai multe ori pana cand dopul va incepe sa iasa treptat.Cand acesta a iesit suficient de mult il puteti scoate cu mana.

Dezavantajul acestei abordari este ca dopul poate uneori sa iasa rapid, provocand o cascada de vin, ce s-ar putea revarsa pe covor.

4)Folositi ca si deschizatoare de sticle improvizate, cutitele zimtate


O lama zimtata va poate ajuta sa scoateti dopul de pluta dintr-o sticla de vin.

Pur si simplu introduceti  lama în dop, astfel incat sa puteti rasuci pluta in sus.

Cand mai ramane  un centimetru din dopul de pluta, introduceti cutitul in lateral si folositi o miscare finala circulara pentru ca dopul sa iasa afara.

5) Cheile masinii fac mai mult decat sa porneasca motorul

Cheile auto au acelasi scop ca o lama zimtata.

Introduceti cheia masinii in pluta in diagonala, lasand o mica portiune a cheii sa iasa  in afara. Apoi folosiți partea de sus a cheii pentru a impinge dopul in sensul acelor de ceasornic. Ar trebui sa iasa afara rapid si eficient.

Trucul pentru reusita acestei metode este  ca atunci cand  rasuciti  cheia in cercuri, sa si trageti simultan in sus.

6) Umerasele de sarma pentru imbracaminte pot scoate dopul sticlei de vin

Obtineti un cuier de sarma si indreptati carligul.Cu ajutorul unui patent faceti un mini-carlig in partea de jos a umerasului, asemanator unui carlig de pescuit. Se strecoara carligul pe langa dop in sticla.Dupa ce carligul a trecut de dop, se roteste 90 de grade si se trage afara.

Scoateti umerasul  in sticla  incet si rotiti-l usor dintr-o parte in alta in timp ce trageti.

Aceasta este insa metoda destul de  neindemanatica asadar, cu siguranta nu este cea mai bună optiune  pentru a desface o sticla de vin.

7) Agrafele de hartie sunt miracol

Tot ce aveti nevoie pentru urmatorul hack este o pereche de agrafe de birou si un pix.

Indreptati agrafe, astfel incat partea in forma de U sa fie intacta. Trageti partea exterioara a clemelor astfel incat sa formeze o linie dreapta.

Introduceti o agrafa in partea laterala a sticlei. Introduceti  partea in forma de U in sticla, astfel incat sa stea intre sticla si dop.

Rasuciti partea drepata a agrafei cu 90 de grade. U-ul ar trebui să fie in continuare sub dop atunci cand trageti în sus.

Repetati aceasta procedură pe cealalta parte a dopului cu a doua agrafa.

Alaturati ambele agrafe la capete. Rasuciti-le impreuna de cateva ori.

Indepartati dopul introducand un pix sub firul rasucit. Glisati degetele sub pix tinand firele intre inelar si degetele mijlocii.

Trageti  dopul de pluta incet si bingo!

8) Folositi o foarfeca pentru a  scoate dopurile de vin

Pentru aceasta tactica, aveti nevoie de niste foarfece. Orice foarfeca va functiona, in special foarfecele mai mici  sau chiar o foarfeca pentru copii.

Deschideti foarfecele si  introduceti  lama mai subtire in centrul dopului.

Acum trebuie sa aplicati doar putină presiunepana cand  lama foarfecelor este aproape la jumatatea plutei. Daca apasati  prea tare este posibil sa spargeti dopul.

In timp ce trageti in sus pentru a scoate dopul, rasuciti foarfeca. Tineti sticla foarte bine cu cealalta mana in timp ce faceti acest lucru si aveti mare grija.

Daca ati prins bine dopul, acesta ar trebui sa iasa pe lama foarfecelor.In caz contrar, ar trebui sa iasa totusi suficient de mult in afara  pentru al putea scoate manual.

9) Scoateti dopul sticlei cu pompa de bicicleta

Pe masura ce ne apropiem de sfarsitul solutiilor noastre,  va prezentam ceva super-simplu.

Folositi o pompă de bicicleta cu un ac atașat. Impingeti acul prin dopul de pluta  pana cand acesta ajunge la aerul de deasupra vinului din sticla.Incepeti sa pompati aerul si veti observa cum presiunea aereului indeparteaza dopul.

10) Folositi un mini arzator pentru a desface sticlele de vin

Acest ultim truc poate suna nebuneste, dar functioneaza! Folositi un mic arzator de genul celor utilizate pentru Creme-Brulee, pentru a incalzi sticla de vin direct sub dop.

Caldura va forta dopul in sus si in afara sticlei.

Nota: Asigurati-va ca sticla nu este rece inainte de a incerca cele de mai sus. Schimbarea extrema a temperaturii ar putea provoca spargerea sticlei.

Concluzii:

Ei bine, acum nu exista absolut nici o scuza pentru a nu va savura sticla de vin, chiar daca nu aveti nici un tirbuson sau deschizator de sticle.

Aveti grija cu toate cele 10 moduri de a deschide o sticla de vin , mai sus prezentate, in special cu cele pe care le putem considera riscante. Pentru oricare dintre metodele care implica lame sau obiecte ascuțite, luati in considerare purtarea manușilor.

Metoda care implica  utilizarea caldurii necesita sa urmati instructiunile cu precizie.

Cu toate acestea, nu v-am sfatui sa folositi niciuna dintre aceste metode decat daca nu aveti alta opțiune.

Avand in vedere ca putem alege dintr-o gama variata de tirbusoane sau deschizatoare de vinuri , ar fi bine ca acest obiect sa fie nelipsit din bucataria noastra.

S-ar putea să-ți placă și...