Sangria
Vinuri

Cele mai bune vinuri pentru sangria !

Daca sunteti indragostit de mai multe sortimente de vinuri, cu siguranta va intereseaza si  sangria. Asadar care sunt cele mai bune vinuri pentru sangria? In primul rand, sangria este  varianta vesela si racoritoare a vinului. Reteta acestui sortiment  se poate  ajusta si  armoniza perfect cu gustul dumneavoastra.

In al doilea rand,  sangria poate fi considerata un vin. Intregulul  proces de fabricare al sangriei tine de descoperirea aromelor  care se combina perfect cu alcoolul si gustul usor amarui.

Combinarea  si armonizarea  acestor arome este o arta! Sa va prezentam si cele mai bune vinuri pentru sangria!

Ce contine Sangria?

Bautura sangria are la baza  vinul. De regula trebuie sa utilizam un vin  tanar cu gust usor fructat. Acesta se va  imbina armonios cu celelalte ingrediente. Cum recunosti un vin tanar? De regula, acesta  are o culoare intensa, purpurie sau este  de un rosu-rubiniu inchis, cu tente violacee.

In functie de sezon vom adauga in vin fructele  preferate. Putem folosi o larga gama de citrice printre care portocale, grefe sau lamai. Daca suntem la inceputul toamnei vom folosi mere,rodii, prune si poate chiar cirese. Toate acestea sunt fructe care completeaza gustul si aroma sangriei.

La sfarsit vom adauga  un coniac  sau  un  triplu sec. Putem utiliza chiar  o cantitate mica de sampanie  pentru efervescenta.

Care sunt cele mai bune vinuri rosii pentru sangria?

Va recomandam sa utililizati  vinul rosu pentru sangria . Este o alegere mai buna comparativ cu  vinul alb , deoarece gustul vinului rosu  este mult mai potrivit pentru o sangria dulce. Va prezentam in continuare  o selectie de vinuri rosii cu arome fructate, perfecte pentru sangria.

Sangria in glasses

Garnacha

Acest vin este originar din Spania. Tipul de struguri folosit pentru obtinerea acestui vin  este insa  mult mai raspandit  in Franta. Acest soi a fost cultivat special pentru a obtine un vin fructat, cu  o cantitate optima de alcool, dar care isi pastreaza in continuare aroma dulce.

Cele mai bune arome  pe care le puteti alege sunt ciresul negru, capsuna si zmeura. Toate acestea sunt suficient de puternice pentru o sangria perfecta!

Vinul  Garnacha are o culoare foarte deschisa, si  da claritatate si transparenta  sangriei. Deoarece este bogat in alcool , cu un continut  de aproximativ 13-15 %  poate fi  un ingredient spectaculos de cocktail. Este o alegere excelenta pentru cei care doresc o bautura dulce care sa fie insa puternica si intensa.

Un alt lucru grozav este ca puteti achizitiona acest vin la preturi decente.

Zinfandel

Trebuie sa luati in considerare faptul ca acest vin poate fi atat rosu cat si alb(mai mult spre roz). Gustul celor doua sortimente este total diferit. Deci, daca gasiti  doua sticle cu aceeasi eticheta si nu puteti face diferenta, alegeti-o pe  cea care are o culoare mai inchisa.

Acest vin este originar  din Italia, dar in zilele noastre strugurii sunt crescuti in California mai des decat in ​​Europa.

Este vinul perfect la prima vedere. Are un corp mai deschis decat majoritatea vinurilor rosii, dar o culoare rosie mai profunda si mai inchisa.

Cu acesta culoare fascinanta, continutul de alcool este de 14-17% si  are arome de  zmeura, mure, cirese si prune. Folosind acest vin in sangria ne bucuram de un gust in care alcoolul de abia se face simtit printre aceste arome spectaculoase.

Pretul acestei categorii de vinuri  este usor mai ridicat fata de  vinurile Garnacha.

Campo Viejo Tempranillo

Acest vin are radacini adanci  ce ne poarta inapoi catre Italia. Este vorba  despre un vin european care a fost continuu modelat spre  perfectiune.

Are un corp deschis, dar si o  culoare rosu inchis intensa. Este un vin irezistibil pe care daca il incerci nu ti-l mai poti scoate din minte.

Aroma   acestui vin este mai mult decat interesanta. In procesul de  fabricatie initial, se adauga  fructe rosii coapte. La final acestea se impletesc armonios cu  nuante de lemn. Acest proces da nastere unui  gust care surprinde, o nebunie fructata. Finisajul are o aroma  delicata de vanilie, cu usoare nuante de cacao.

Poate fi gasit in mai multe sortimente. Pentru sangria va recomandam sa le alegeti pe cele cu amestecuri de  fructe de  padure rosii.

Un alt lucru surprizator despre acest vin este ca face parte din categoria vinurilor cu un  pret destul de accesibil.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scara larga soi pentru prepararea de vinului roșu in lume.

Acest soi are un gust foarte bogat, tartinabil și greu. Vinul rosu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibila. Intr-un climat rece, notele de coacaze negre, piper verde, menta și cedru sunt resimtite in gust. Vinul tanar  este „dur” si atinge maturitatea  dupa 8-10 ani de depozitare. In zonele cu clima temperata, se adauga tonuri de cires negru si masline. In tarile calde soiul dobandește un gust de „gem”. Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru aromele sale de eucalipt si menta.

Asadar , majoritatea vinurilor Cabernet au un gust dulce si fructat foarte distinctiv. Acesta este principalul motiv pentru care functioneaza atat de bine in combinatie cu sangria.

Puteti obtine vin Cabernet oriunde  si  oricand. Varietatea acestui tip de vin  este uimitoare si  poate  completa cu usurinta o sangria perfecta. Pretul variaza pe masura gustului.

Reteta clasica de Sangria cu vin rosu

Ingredientele necesare:

  • 750 ml vin rosu sec;
  • 40 ml brandy;
  • 2 portocale;
  • 2 lamai; 
  • 2 piersici sau 2 mere;
  • 2 lingurite de zahar;
  • optional: scortisoara sau cuisoare.
  • 250 ml apa minerala

Modul de preparare:

Pentru inceput, stoarceti  zeama de la o lamaie si o portocala. Taiati  fructele ramase  in cubulete. Adaugati  sucul obtinut si fructele intr-o carafa de doi litri din sticla. Peste ele se adauga brandy si zahar. Se amesteca bine cu o lingura cu coada lunga. La final,se  pune vinul si se lasa vasul in frigider 3-4 ore. Daca doriti sa o consumati  pe loc, puteti adauga gheata. Daca nu, inainte de servire, va recomandam sa adaugati  250 ml de apa minerala si gheata din belsug.

Care sunt cele mai bune vinuri albe  pentru sangria?

Exista doar cateva vinuri albe care pot avea un efect intens  asupra sangriei. Acestea se  vor incadra si armoniza perfect  in cocktail.

Mango and Pomegranate sangria

Mirassou Pinot Grigio

Acest vin puternic si surprinzator este facut in inima Californiei. Desi, originea acestuia este mult mai profunda. Coacazele  rosii care au fost utilizate initial in productia acestui vin provenit din Italia.

Cele mai frecvente arome ale acestuia sunt lamaie, lime, mar, pere, dar poate fi gasit si cu aroma de piersica sau caisa. Aromele mai rare, cum ar fi pepene galben sau miere  sunt insa mult mai interesante si mai cautate. Deoarece sunt extrem de greu de gasit, aceste arome au un pret pe masura.

Aceste vinuri sunt usoare,  si sunt o completare perfecta pentru un cocktail usor. De obicei, este  un vin destul de uscat si clar, asa ca va recomandam sa experimentati inainte cu o cantitate mica . Asa va veti decide daca acest vin poate fi o baza buna pentru sangria dvs.

Salneval Albarino

Acesta este un tip de vin foarte rar mentionat. Cand il savurati pentru prima oara il puteti confunda cu cun vin spumant datorita culorii sale luminoase.

Se potriveste foarte bine cu sangria cu adaos de citrice.

Cele mai multe sticle  un un pret decent insa variante de  lux ajung la preturi uriase.

Sauvignon Blanc

Sec, demisec sau dulce, Sauvignon blanc este un vin plin  viata, cu gust  placut , acid si usor aromat. Daca este pastrat  pentru cativa ani in butoaie , buchetul si gustul acestui vin incepe sa se apropie de cel de pepene galben.

Are  o culoare galbena cu reflexe stralucitoare.Aroma acestui vin este destul de intensa si o aminteste pe cea a iasomiei.

Pentru o aroma savuroasa in sangria  facuta cu  acest vin , va recomandam sa adaugati  lime.

Reteta sangria cu vin alb :

Ingrediente necesare:

  • 750 ml vin alb;
  • 100 ml brandy;
  • 50 g zahar fin;
  • 2 portocale ;
  • 2 lime.

Modul de preparare:

Pentru inceput, stoarceti  zeama de la  o portocala si un lime. Taiati  fructele ramase  in felii. Adaugati  sucul obtinut si fructele intr-o carafa de doi litri din sticla. Peste ele se adauga brandy si zahar. Se amesteca bine cu o lingura  cu coada lunga. La final,se  pune vinul si se lasa vasul in frigider 3-4 ore. Daca doriti sa o consumati  pe loc, puteti adauga gheata. Daca nu, inainte de servire, va recomandam sa adaugati  250 ml de apa minerala si gheata din belsug.

Hai noroc!

Sangria este una dintre cele mai versatile bauturi din lume. Se poate prepara  in  mai multe feluri si cu ingrediente diferite. Asadar nu trebuie sa lasati aceasta varietate sa va intimideze. Acesta este  si  frumusetea   mixarii acestor cocktailurilor. In timp, dupa mai multe incercarii esuate sau reusite , cu siguranta veti descoperi reteta perfecta si potrivita pentru dvs.

S-ar putea să-ți placă și...