Daca sunteti indragostit de mai multe sortimente de vinuri, cu siguranta va intereseaza si sangria. Asadar care sunt cele mai bune vinuri pentru sangria? In primul rand, sangria este varianta vesela si racoritoare a vinului. Reteta acestui sortiment se poate ajusta si armoniza perfect cu gustul dumneavoastra.
In al doilea rand, sangria poate fi considerata un vin. Intregulul proces de fabricare al sangriei tine de descoperirea aromelor care se combina perfect cu alcoolul si gustul usor amarui.
Combinarea si armonizarea acestor arome este o arta! Sa va prezentam si cele mai bune vinuri pentru sangria!
Ce contine Sangria?
Bautura sangria are la baza vinul. De regula trebuie sa utilizam un vin tanar cu gust usor fructat. Acesta se va imbina armonios cu celelalte ingrediente. Cum recunosti un vin tanar? De regula, acesta are o culoare intensa, purpurie sau este de un rosu-rubiniu inchis, cu tente violacee.
In functie de sezon vom adauga in vin fructele preferate. Putem folosi o larga gama de citrice printre care portocale, grefe sau lamai. Daca suntem la inceputul toamnei vom folosi mere,rodii, prune si poate chiar cirese. Toate acestea sunt fructe care completeaza gustul si aroma sangriei.
La sfarsit vom adauga un coniac sau un triplu sec. Putem utiliza chiar o cantitate mica de sampanie pentru efervescenta.
Care sunt cele mai bune vinuri rosii pentru sangria?
Va recomandam sa utililizati vinul rosu pentru sangria . Este o alegere mai buna comparativ cu vinul alb , deoarece gustul vinului rosu este mult mai potrivit pentru o sangria dulce. Va prezentam in continuare o selectie de vinuri rosii cu arome fructate, perfecte pentru sangria.
Garnacha
Acest vin este originar din Spania. Tipul de struguri folosit pentru obtinerea acestui vin este insa mult mai raspandit in Franta. Acest soi a fost cultivat special pentru a obtine un vin fructat, cu o cantitate optima de alcool, dar care isi pastreaza in continuare aroma dulce.
Cele mai bune arome pe care le puteti alege sunt ciresul negru, capsuna si zmeura. Toate acestea sunt suficient de puternice pentru o sangria perfecta!
Vinul Garnacha are o culoare foarte deschisa, si da claritatate si transparenta sangriei. Deoarece este bogat in alcool , cu un continut de aproximativ 13-15 % poate fi un ingredient spectaculos de cocktail. Este o alegere excelenta pentru cei care doresc o bautura dulce care sa fie insa puternica si intensa.
Un alt lucru grozav este ca puteti achizitiona acest vin la preturi decente.
Zinfandel
Trebuie sa luati in considerare faptul ca acest vin poate fi atat rosu cat si alb(mai mult spre roz). Gustul celor doua sortimente este total diferit. Deci, daca gasiti doua sticle cu aceeasi eticheta si nu puteti face diferenta, alegeti-o pe cea care are o culoare mai inchisa.
Acest vin este originar din Italia, dar in zilele noastre strugurii sunt crescuti in California mai des decat in Europa.
Este vinul perfect la prima vedere. Are un corp mai deschis decat majoritatea vinurilor rosii, dar o culoare rosie mai profunda si mai inchisa.
Cu acesta culoare fascinanta, continutul de alcool este de 14-17% si are arome de zmeura, mure, cirese si prune. Folosind acest vin in sangria ne bucuram de un gust in care alcoolul de abia se face simtit printre aceste arome spectaculoase.
Pretul acestei categorii de vinuri este usor mai ridicat fata de vinurile Garnacha.
Campo Viejo Tempranillo
Acest vin are radacini adanci ce ne poarta inapoi catre Italia. Este vorba despre un vin european care a fost continuu modelat spre perfectiune.
Are un corp deschis, dar si o culoare rosu inchis intensa. Este un vin irezistibil pe care daca il incerci nu ti-l mai poti scoate din minte.
Aroma acestui vin este mai mult decat interesanta. In procesul de fabricatie initial, se adauga fructe rosii coapte. La final acestea se impletesc armonios cu nuante de lemn. Acest proces da nastere unui gust care surprinde, o nebunie fructata. Finisajul are o aroma delicata de vanilie, cu usoare nuante de cacao.
Poate fi gasit in mai multe sortimente. Pentru sangria va recomandam sa le alegeti pe cele cu amestecuri de fructe de padure rosii.
Un alt lucru surprizator despre acest vin este ca face parte din categoria vinurilor cu un pret destul de accesibil.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai comune, recunoscute și utilizate pe scara larga soi pentru prepararea de vinului roșu in lume.
Acest soi are un gust foarte bogat, tartinabil și greu. Vinul rosu Cabernet Sauvignon clasic este plin, cu un conținut ridicat de tanin și aciditate vizibila. Intr-un climat rece, notele de coacaze negre, piper verde, menta și cedru sunt resimtite in gust. Vinul tanar este „dur” si atinge maturitatea dupa 8-10 ani de depozitare. In zonele cu clima temperata, se adauga tonuri de cires negru si masline. In tarile calde soiul dobandește un gust de „gem”. Cabernet Sauvignon australian este renumit pentru aromele sale de eucalipt si menta.
Asadar , majoritatea vinurilor Cabernet au un gust dulce si fructat foarte distinctiv. Acesta este principalul motiv pentru care functioneaza atat de bine in combinatie cu sangria.
Puteti obtine vin Cabernet oriunde si oricand. Varietatea acestui tip de vin este uimitoare si poate completa cu usurinta o sangria perfecta. Pretul variaza pe masura gustului.
Reteta clasica de Sangria cu vin rosu
Ingredientele necesare:
- 750 ml vin rosu sec;
- 40 ml brandy;
- 2 portocale;
- 2 lamai;
- 2 piersici sau 2 mere;
- 2 lingurite de zahar;
- optional: scortisoara sau cuisoare.
- 250 ml apa minerala
Modul de preparare:
Pentru inceput, stoarceti zeama de la o lamaie si o portocala. Taiati fructele ramase in cubulete. Adaugati sucul obtinut si fructele intr-o carafa de doi litri din sticla. Peste ele se adauga brandy si zahar. Se amesteca bine cu o lingura cu coada lunga. La final,se pune vinul si se lasa vasul in frigider 3-4 ore. Daca doriti sa o consumati pe loc, puteti adauga gheata. Daca nu, inainte de servire, va recomandam sa adaugati 250 ml de apa minerala si gheata din belsug.
Care sunt cele mai bune vinuri albe pentru sangria?
Exista doar cateva vinuri albe care pot avea un efect intens asupra sangriei. Acestea se vor incadra si armoniza perfect in cocktail.
Mirassou Pinot Grigio
Acest vin puternic si surprinzator este facut in inima Californiei. Desi, originea acestuia este mult mai profunda. Coacazele rosii care au fost utilizate initial in productia acestui vin provenit din Italia.
Cele mai frecvente arome ale acestuia sunt lamaie, lime, mar, pere, dar poate fi gasit si cu aroma de piersica sau caisa. Aromele mai rare, cum ar fi pepene galben sau miere sunt insa mult mai interesante si mai cautate. Deoarece sunt extrem de greu de gasit, aceste arome au un pret pe masura.
Aceste vinuri sunt usoare, si sunt o completare perfecta pentru un cocktail usor. De obicei, este un vin destul de uscat si clar, asa ca va recomandam sa experimentati inainte cu o cantitate mica . Asa va veti decide daca acest vin poate fi o baza buna pentru sangria dvs.
Salneval Albarino
Acesta este un tip de vin foarte rar mentionat. Cand il savurati pentru prima oara il puteti confunda cu cun vin spumant datorita culorii sale luminoase.
Se potriveste foarte bine cu sangria cu adaos de citrice.
Cele mai multe sticle un un pret decent insa variante de lux ajung la preturi uriase.
Sauvignon Blanc
Sec, demisec sau dulce, Sauvignon blanc este un vin plin viata, cu gust placut , acid si usor aromat. Daca este pastrat pentru cativa ani in butoaie , buchetul si gustul acestui vin incepe sa se apropie de cel de pepene galben.
Are o culoare galbena cu reflexe stralucitoare.Aroma acestui vin este destul de intensa si o aminteste pe cea a iasomiei.
Pentru o aroma savuroasa in sangria facuta cu acest vin , va recomandam sa adaugati lime.
Reteta sangria cu vin alb :
Ingrediente necesare:
- 750 ml vin alb;
- 100 ml brandy;
- 50 g zahar fin;
- 2 portocale ;
- 2 lime.
Modul de preparare:
Pentru inceput, stoarceti zeama de la o portocala si un lime. Taiati fructele ramase in felii. Adaugati sucul obtinut si fructele intr-o carafa de doi litri din sticla. Peste ele se adauga brandy si zahar. Se amesteca bine cu o lingura cu coada lunga. La final,se pune vinul si se lasa vasul in frigider 3-4 ore. Daca doriti sa o consumati pe loc, puteti adauga gheata. Daca nu, inainte de servire, va recomandam sa adaugati 250 ml de apa minerala si gheata din belsug.
Hai noroc!
Sangria este una dintre cele mai versatile bauturi din lume. Se poate prepara in mai multe feluri si cu ingrediente diferite. Asadar nu trebuie sa lasati aceasta varietate sa va intimideze. Acesta este si frumusetea mixarii acestor cocktailurilor. In timp, dupa mai multe incercarii esuate sau reusite , cu siguranta veti descoperi reteta perfecta si potrivita pentru dvs.